Srdce pálenice tvorí tradičná dvojkotlová súprava s rektifikačnou kolónou. Kompletná technológia je produktom našej práce a výsledkom viac ako 20 rokov skúseností z oblasti výroby technologických zariadení na prestovateľské pálenie ovocia. Ručne tepaný, celomedený destilačný kotol s objemom 500 l je vylepšený o jedinečný parný dóm kónického tvaru, ktorý zabezpečuje maximálnu cirkuláciu liehovej pary a jej intenzívnu katalýzu s medeným povrchom kotla.
Po vydestilovaní ovocného rmutu (kvasu) v destilačnom kotle na medziprodukt, tzv. vodku, nasleduje čistenie v rektifikačnom kotle s trojetážovou rektifikačnou kolónou. Výsledkom je 6 krát destilovaný destilát prvotriednej kvality s maximálne kladeným dôrazom na chuť, arómu a ich súlad. Na vypálenie ovocného kvasu vo veľkej dvojkotlovej súprave je požadované minimálne množstvo 250 l.
Počas prevádzkovania pálenice sme sa mnohokrát stretli s požiadavkami zákazníkov o vypálenie menšieho množstva, ako je 250 l. Preto sme vám vyšli v ústrety a do pálenice sme nainštalovali novú, jednokotlovú súpravu s trojetážovou destilačnou kolónou o objeme 250 l.
Na tejto súprave je možno destilovať množstvo kvasu od 120l a je určená hlavne na vzácnejšie druhy kvasov, ako napríklad černice, čučoriedky, drienky, maliny, dula, oskoruša a pod.